انتخاب علوفه هیدروپونیک مناسب برای اسب: یکی از فعالیت هایی که شرکت البرز تجهیز انجام می دهد انتخاب علوفه هیدروپونیک مناسب برای اسب میباشد. در این مقاله طریقه تولید علوفه به روش هیدروپونیک آموزش داده میشود. علوفه غذای اصلی دامهای اهلی مانند گاو، گوسفند و اسب میباشد. اما در برخی کشورهای اروپایی میوه و سبزیجات تازه نیز به اسب داده میشود.
تغذیه مناسب برای اسبها از اهمیت والایی برخوردار است زیرا تغذیه مناسب برای سالم نگه داشتن فیزیک بدن اسبها بسیار مهم میباشد؛ بخصوص اسبهای مسابقهای زیرا بدن این اسبها نباید توده چرخبی داشته باشد.
با دانستن این موضوع که اسب یک حیوان نشخوار کننده نیست پس علوفه هیدروپونیک جو گزینه مناسبی به دلیل هضم آسان می باشد. با توجه به اینکه مقدار مصرفی از علوفه متناسب با میزان فعالیت بدنی اسب ها(مسابقه ای، مادیان و…) میباشد پس مقدار استفاده علوفه هیدروپونیک در سبد غذایی باید زیر نظر دامپزشک و کارشناس تولید علوفه هیدروپونیک باشد.
علوفه هیدروپونیک چیست؟
علوفه هیدروپونیک اعم از علوفه تازه، جوانه زده یا دانه های جوانه زده میباشد که با سپری کردن فناوری نوین جایگزین بسیار مناسبی برای آن دسته از کشاورزانی میباشد که بدون نور خورشید، زمین و آب کم علوفه سبز تولید می کنند. علوفه هیدروپونیک شامل بذرهایی مانند جو، گندم، ذرت، چاودار و مقدار کمی یونجه ( به علت گران بودن بذر ) تهیه می شود.
مزایای فن آوری علوفه هیدروپونیک:
تولید علوفه هیدروپونیک با بذر بدون خاک و با آب بسیار کم انجام میپذیرد. مدت زمان سبز شدن جوانه بذر های سالم 7 تا 10 روز میباشد. ارتفاع سبزهها در طول این مدت به 30 الی 35 سانتی متر میرسند که در این هنگام علوفه مغذی تامین میشود.
ارزش غذایی بالا:
علوفه هیدروپونیک نسبت به علوفه خشک یا غالت دارای مواد مغذی زیادتری می باشد. علوفه هیدروپونیک حاوی مقدار زیادی ویتامین و ریز مغذی هایی مانند کربوهیدرات و مواد معدنی میباشد اما در علوفه خشک این منابع وجود ندارد و یا به مقدار کمی یافت می شود.
زمان رشد کمتر:
رشد علوفه هیدروپونیک طی 7 تا 10 روز میباشد اما علوفه خشک 9 ماه زمان لازم دارد تا به سرانجام برسد؛ بنابراین علوفه هیدروپونیک در مدت زمان کمتری تولید میشود.
کاهش هزینه 90 %تولید علوفه برای دامداران:
در تولید علوفه هیدروپونیک بسیاری از هزینه ها مانند نیروی انسانی، حمل و نقل، برداشت، مصرف انرژی آب و… وجود ندارد و حذف میشود اما در مقابل، در تولید علوفه به روش سنتی تمامی این هزینه موجود میباشد پس با تولید علوفه به روش هیدروپونیک میتوان هزینه ها را تا 90 %کاهش داد.
نیاز به آب کمتر:
میزان آب مورد نیاز برای تشکیل علوفه سنتی تقریبا معدل 40 تا 50 لیتر آب میباشد اما در عوض علوفه هیدروپونیک برای رشد نیاز به آب کمتری دارد. برای مثال و درک بهتر این مطلب میتوان گفت که 1 لیتر آب برای تولید 1 کیلوگرم علوفه هیدروپونیک لازم میباشد.
عدم استفاده از آفت کش ها:
برای رشد علوفه هیدروپونیک احتیاجی به آفت کش و مواد شیمیایی نداریم.
فواید تغذیه اسب از علوفه هیدروپونیک:
- ضروری بودن علوفه سبز با کیفیت بالا برای اکثر اسب ها مانند علف مرتع یا علوفه هیدروپونیک
- علوفه هیدروپونیک و یا علوفه سبز برای اسب های مسابقه ای غذای کاملی محسوب می شود زیرا این اسبها باید بر حسب نیازشان پروتئین بیشتری دریافت کنند
- کاهش بیماری و افزایش باروری اسبها زمانیکه علوفه هیدروپونیک مصرف میکنند در مقایسه با زمانیکه علوفه خشک مصرف میکنند.
مقایسه برخی ویتامین های موجود در علوفه هیدروپونیک با علوفه خشک:
- ویتامین آ: مقدار ویتامین آ موجود در علوفه هیدروپونیک 258% بیشتر از ویتامین آ موجود در علوفه خشک میباشد.
- کربوهیدرات: مقدار کربوهیدرات موجود در علوفه هیدروپونیک 15% بیشتر از کربوهیدرات موجود در علوفه خشک میباشد.
- سدیم: مقدار سدیم موجود در علوفه هیدروپونیک 69% بیشتر از سدیم موجود در علوفه خشک میباشد.
- فسفر: مقدار فسفر موجود در علوفه هیدروپونیک 56% بیشتر از فسفر موجود در علوفه خشک میباشد.
- کلسیم : مقدار کلسیم موجود در علوفه هیدروپونیک 34% بیشتر از کلسیم موجود در علوفه خشک میباشد.
- آهن: مقدار آهن موجود در علوفه هیدروپونیک 40% بیشتر از آهن موجود در علوفه خشک میباشد.