آنچه شما باید در مورد خوراک هیدروپونیک جو بدانید

آنچه شما باید در مورد خوراک هیدروپونیک جو بدانید

آنچه شما باید در مورد خوراک هیدروپونیک جو بدانید! آشنایی با تولید خوراک جو به روش هیدروپونیک، پس از روی آوردن کشاورزان به کاشتن گیاهانی مانند کلم، خیار و توت­فرنگی پرورش­دهندگان هیدروپونیک به کشت هیدروپونیک روی آوردند که این روش در  اکثر کشورهای جهان به عنوان غذای اصلی حیوانات و پرندگان می­باشد.

علوفه هیدروپونیک جو یکی از عواملی است که باعث دگرگونی شگرف در صنعت دامداری شده است. که خود عاملی از محصولات تولید شده برای علوفه هیدروپونیک دام­ ها می باشد. کشاورزان در راستای استفاده حداکثری از محصولات، دانه های زیادی می کارند.

که این دانه ها شامل: گندم، جو، یونجه، ذرت و… می­باشند. از بین غلات ذکر شده، جو پر محصول ترین و پرسودترین می باشد.

علت بهتر بودن جو هیدروپونیک از سایر علوفه ها

متداول ترین اسپرمی که برای تولید غذا استفاده می­شود دانه­ های جو می­باشد. زیرا وزن دانه جو نسبت به توان آن در تولید مواد غذایی بهتر از سایر دانه­ها می­باشد. بدین شکل که تقریبا 1 کیلوگرم دانه تا 7 کیلوگرم تغذیه می باشد. علوفه جو در میان همه حیوانات از محبوبیت بیشتری برخوردار است؛ دلیلی که باعث محبوبیت این علوفه در میان حیوانات شده است، هضم راحتتر و بهتر آن می­باشد.

برای مثال حیواناتی مثل اسب و گاو شیرده توانایی هضم بهتر این علوفه را دارند و سبب التهاب دستگاه گوارششان نمی­شود. کشت این علوفه در کشور ما در بیشتر مناطق بخصوص استان­های لرستان، گیلان، خوزستان و اصفهان رواج بیشتری دارد. زیرا از نظر اقتصادی این غله نسبت به سایر غلات مناسب­تر می­باشد.

ویتامین های موجود در خوراک جو هیدروپونیک

  • سدیم • ویتامین A • ویتامین C • ویتامین B2 • ویتامین B3 • بتا کاروتن • ویتامینE • کلسیم

ویتامین موجود در علوفه هیدروپونیک نسبت به علوفه خشک

  • سدیم : مقدار سدیم موجود در علوفه هیدروپونیک 69% بیشتر از سدیم موجود در علوفه خشک می­باشد.
  • ویتامین A: مقدار ویتامینA موجود در علوفه هیدروپونیک 36% بیشتر از ویتامین A موجود در علوفه خشک می­باشد.
  • ویتامین C: مقدار ویتامین C موجود در علوفه هیدروپونیک 25% بیشتر از ویتامین C موجود در علوفه خشک می­باشد.
  • ویتامین B2: مقدار ویتامین B2 موجود در علوفه هیدروپونیک 15% بیشتر از ویتامین B2 موجود در علوفه خشک می­باشد.
  • ویتامین B3: مقدار ویتامین B3 موجود در علوفه هیدروپونیک 56% بیشتر از ویتامین B3 موجود در علوفه خشک می­باشد.
  • بتاکاروتن: مقدار بتاکاروتن موجود در علوفه هیدروپونیک 45% بیشتر از بتاکاروتن موجود در علوفه خشک می­باشد.
  • ویتامین E: مقدار ویتامین E موجود در علوفه هیدروپونیک 25% بیشتر از ویتامین E موجود در علوفه خشک می­باشد.
  • کلسیم : مقدار کلسیم موجود در علوفه هیدروپونیک 34% بیشتر از کلسیم موجود در علوفه خشک می­باشد.

افزایش ارزش غذایی علوفه هیدروپونیک جو با وجود پروتئین و ویتامین C

پروتئین: وقتی دانه­های جو جوانه می­زنند تغییرات شیمیایی گوناگونی در آن­ها رخ می­دهد که این تغییرات سبب افزایش پروتئین ها و ویتامین ها و کاهش کربوهیدرات­ها می­شود. دلیل افزایش میزان پروتئین موجود در جو به هنگامیکه شروع به جوانه زدن می­کند، در اثر شکسته شدن مولکول کربوهیدرات و ترکیب آن­ها با نیتروژن موجود در هوا می­باشد به نحویکه این فرایند سبب ایجاد پروتئین قابل هضم در بدن دام می­شود.

ویتامین C :  دانه ­های جو تا زمانیکه خشک هستند فاقد ویتامین C می­باشند ولی به محض اینکه جوانه بزنند باعث می شود که مقدار زیادی ویتامین C تولید شود. همچنین وجودویتامین C در متابولیسم پروتئین های بدن انسان نقش بسیار بسزایی دارد و وظیفه جلوگیری از التهاب روده دام را برعهده دارد

روش کشت علوفه هیدروپونیک جو چگونه است؟

ابتدا برای کشت بذر جو باید آن­ها به مدت 5 الی 8 ساعت خیساند و سپس بذرها را روی سطح صاف توری شکل پخش می­­کنیم به نحوی که ارتفاع بذرهایی که پخش کرده ایم و روی هم قرار گرفته اند به 1.5 سانتی متر برسد.

روزانه به تعداد 4 الی6 بار به بذر آب میدهیم تا بصورت مرطوب باقی بماند. اگر سینی های بذر به صورت طبق ه­ای قرار گرفته اند باید توجه داشته باشیم که فاصله سینی ها از یکدیگر 70 سانتی متر باشد.

در این روش احتاجی به نور زیادی نداریم. زمانیکه ارتفاع علوفه ها تقریبا 20 سانتی متر شد، می­توان به راحتی علوفه ها را برداشت کرد؛ مدت زمان تبدیل بذر به علوفه به میزان 6 الی 8 روز می­باشد و پس از گذشت 8 روز ساقه و برگ ها شروع به زرد شدن می­کنند، زیرا علوفه پس از گذشت 8 روز نیاز شدیدی به نور دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *