قیمت علوفه هیدروپونیک چقدر است؟

قیمت علوفه هیدروپونیک چقدر است؟

قیمت علوفه هیدروپونیک چقدر است؟ آب یکی از اساسی ترین نیازهای تمامی انسان ها و حیوانات برای حیات می­باشد. کمبود آب و خشکسالی یکی از مهمترین دلایلی است که باعث از بین رفتن مراتع و زمین­های زیاده شده است، بالتبع به دنبال این دو مشکل، تغذیه دام و طیور نیز با مشکل مواجه می­شود. علوفه مورد نیاز دام و طیور را می­توان با کشاورزی هیدروپونیک که یک روش بسیار خوب و جایگزین کشاورزی سنتی است، تامین کرد. علوفه هیدروپونیک دارای فواید فراوانی برای کشاورزان و حیواناتی که از آن تغذیه می­کنند، می­باشد

فواید کشت علوفه هیدروپونیک

  1. زمان رشد کمتر
  2. حذف هزینه برداشت محصول در روش هیدروپونیک
  3. کاهش نیروی کار
  4. مصرف آب کمتر
  5. حفظ مراتع و محیط زیست
  6. کاهش هزینه 90 درصدی تولید

 قیمت علوفه هیدروپونیک برای دامداران

  1. هزینه بذر اولیه
  2. نوع بستر کشت

یکی از مهمترین عوامل در تعیین قیمت علوفه، نوع بذر آن می­باشد. علوفه های دارای قیمت بیشتر از بذرهایی با قیمت بالاتر تشکیل شده اند. برای نمونه می­توان گفت که برای تولید علوفه با قیمت بالا از بذر یونجه و برای تولید علوفه با قیمت پایین از بذر جو استفاده می کنند. عامل دوم و مهم در تعیین قیمت علوفه، نوع بستر کشت آن می­باشد.

تولید علوفه در سه بستر کانکس، سالن سرپوشیده و گلخانه تولید علوفه انجام می­شود. تولید علوفه هیدروپونیک در بیشتر موتقع دارای هزینه ی بیشتری است زیرا تجهیز کردن و تهیه این بستر هزینه بیشتری دارد اما در مقابل محیط کشت سالنی در بین سه بستر کشت از کمترین قیمت برخوردار است، بنابراین علوفه تولید شده در این فضا قیمت پایین­تری خواهد داشت.

ویژگی های علوفه هیدروپونیک سالم

مدت زمان برداشت علوفه هیدروپونیک بین 5 تا 7 روز می­باشد. پس باید در شرایط کشت و انتخاب نوع بذر حداکثر دقت را داشته باشیم. عدم رعایت موارد مطرح شده، فرصت جبران برای برداشت علوفه سالم را از تولیدکننده سلب می­کند یکی از مهمترین و اصلی ترین ویژگی­های علوفه هیدروپونیک سالم، عدم وجود هر نوع کپک و قارچ می­باشد.

زیرا انتقال بیماری از دام به انسان به علت مصرف ریشه علوفه توسط دام­ها می­باشد. همچنین عوامل دیگری مانند دمای بالای محیط، رطوبت بالا و آبرسانی زیاد به بذر کاشته شده می­تواند در ایجاد کپک و قارچ نقش به سزایی داشته باشد.

شکل علوفه سالم باید بدون فاصله و یکدست باشد و وجود هرگونه شکل­های دیگر بجز یکدست بودن نشان از بذر شکسته و نامناسب دارد. بالتبع علوفه سالم نشان از بذر سالم است زیرا بذر سالم هیچگونه شکستگی در آن مشاهده نمی­شود و بصورت یکدست و با قوه نامیه بالا هست.

بذرهای مناسب برای علوفه هیدروپونیک

  1. گندم
  2. ذرت
  3. جو
  4. شبدر
  5. چاودار
  6. یونجه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *