چگونه در خانه علوفه هیدروپونیک تولید کنیم؟ تولید و کشت علوفه هیدروپونیک در خانه و یادگیری روش کشت به همراه مشاوره و تأمین لوازمهایی مانند سینی کشت و سایر لوازم
تولید و کشت علوفه هیدروپونیک در خانه
یکی از دلواپسی های دامداران در سال های اخیر علوفه دام میباشد. چندین سال است به دلیل کم شدن ذخایر آب و زمین نامناسب این مشکل شدیدتر شده. وجود نداشتن علوفه خوب در سلامت، رشد و تولید مثل دام تأثیر میگذارد. الان میخواهیم راجب علوفه سبز اطلاعات بیشتری کسب کنیم تا به اهمیت ان پی ببریم. علوفه سبز هیدروپونیک فاقد خاک و با اندازه کمی آب بین 7 تا 10 روز جوانه زده و علوفه مغذی دام را تهیه می کند.
مزایای کشت علوفه هیدروپونیک:
1_ کم شدن هزینه های تولید
این راه 90 درصد هزینه ی تولید علوفه را برای دامداران کم میکند و این خیلی عالی است چون اکثر هزینهای تولید دام به روش سنتی مانند مصرف انرژی آب، هزینه برداشت، هزینه نیروی انسانی، هزینه حمل و نقل و… را از بین میبرد.
2_ ارزش بالای غذایی علوفه هیدروپونیک
علوفه هیدروپونیک مواد معدنی زیادی دارد و شامل ریز مغزهایی مثل کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامینها است. بغیر ازین ویتامین D که در اکثر علوفه های خشک وجود ندارد به اندازه بالایی در علوفه هیدروپونیک وجود دارد.
3_ رشد علوفه در زمان کمتر
رشد 7 الی 10 روزه ی این علوفه خیلی دارای اهمیت است بخصوص وقتی که میفهمیم علوفه خشک و با کشت سنتی نیازمند به نه ماه وقت است.
4_ رشد علوفه با منابع آبی کمتر
یکی از ویژگی های قابل توجه علوفه هیدروپونیک کاهش مصرف آب آن در مرحله های کاشت علوفه میباشد. در ازای هر کیلوگرم علوفه سبز تنها یک لیتر آب استفاده میگردد. این در حالیست که در کشت سنتی این اندازه 40 تا 50 لیتر آب میباشد. 5_ روش آسان کشت و تولید علوفه این علوفه در کل طول سال با نظم و به آسانی قابلیت کشت دارد.
6_ عدم استفاده از آفت کش
در پرورش علوفه سبز مواد شیمیایی و آفت کش استفاده نمیگردد.
7_ عدم وجود هزینه های برداشت علوفه
برداشت علوفه هیدروپونیک فاقد هرگونه هزینه ای انجام میشود و به آسانی قابل برداشت میباشد. در دامداری سنتی بایستی مراحل زیادی را طی نمود و هزینه های مازادی را انجام داد.
هشت مرحله تولید و کشت علوفه هیدروپونیک در خانه:
1_ در مرحله نخست بایستی جنس گلخانه را مشخص نمود. چوب بامبو، میله آهنی و یا لوله پلاستیکی جهت ساخت گلخانه مناسبند و میشود با آن یک گلخانه کوچک و ارزان ساخت.
2_ وقتی کار ساخت گلخانه به اتمام رسید باید با کیسه های پلاستیکی یا مشمای کلفت روی سازه را پوشش داد.
3_ در رشد علوفه هیدروپونیک دما و رطوبت بسیار حائز اهمیت است و باید کنترل گردد. رطوبت نسبی در این گلخانه میبایست 80 تا 85 درصد باشد که میشود با دستگاه های هیتر، آب پاش و یا دستگاه مه پاش این رطوبت را ایجاد کرد.
4_ از موارد بسیار مهم در رشد علوفه هیدروپونیک نور محیط میباشد. بهتر است بدانید که نور خورشید برای این نوع کشت ضرر دارد و باید با لامپ فلورسنت نور مصنوعی را ایجاد کرد.
5_ در مرحله بعدی میبایست قفسه هایی با فاصله های منظم و استاندارد با طبقه بندی درست همانند رشد علوفه ایجاد کرد. حدود ۳ الی ۴ طبقه بیشتر قفسه ایجاد نکنید تا بشود به علوفه ها به آسانی آب داد.
6_ برای نگهداری و رشد علوفه هیدروپونیک احتیاج به یک سینی از پلاستیک خوب است که بتواند وزن علوفه را تحمل کند. سینی های فلزی سریع تر زنگ می زنند و نباید علوفه را در آن پرورش داد.
7_ رطوبت سبب تجمع آب در سینی ها میگردد که با ایجاد 10 تا 15 سوراخ کوچک روی سینی می توانید این آب ها را خارج سازید و با ساخت یک خط زهکشی درست، یک خروجی آب منظم داشته باشید.
8_ اصلی ترین و آخرین مرحله هم انتخاب بذر باکیفیت و مناسب جهت تولید علوفه میباشد. الان میبایست با علوفه مرغوب هیدروپونیک و کاشت بذر آن بیشتر آشنا شویم. شرکت نوین جوانه این بذرها را تهیه کرده و شما می توانید این علوفه های باکیفیت را از ما بخرید.
بررسی علوفه هیدروپونیک و روش کاشت بذر علوفه هیدروپونیک
برای کشت هیدروپونیک از بذر دانه هایی مثل گندم، یونجه، جو، ذرت، چاودار و … استفاده می کنند. دقت کنید که اگر میخواهید هر کدام از این دانه ها را بخرید، بهترین دانه را انتخاب کنید تا برداشت محصول خوبی داشته باشید.
- برای تأمین جوانه علوفه هیدروپونیک در یک سطل 5 تا 7 لیتر آب ریخته و بذر یا دانه ها را به آن بیفزایید. اگر دانه ها روی آب شناور بود همه چیز خوب و درست میباشد.
- در مرحله بعد باید برای جلوگیری از تولید قارچ روی دانه 50 تا 100 گرم نمک به آب اضافه کرد.
- دانه ها باید 12 ساعت در آب خوب خیس بخورند.
- سپس دانه ها را در یک کیسه قرار بدهید تا جوانه زنند. جوانه زدن دانه ها در هوای سرد و گرم یک شبانه روز طول میکشد.
- قبل از قراردادن جوانه ها در سینی آنها را کامل بشویید و به همه منافذ را دقت کنید تا مسدود نشده باشند والا گیاه شما پس از مدتی خراب و گندیده میشود.
- دانه ها را به سینی منتقل کرده و روی سینی بطور منظم پخش کنید و سینی ها را روی قفسه ها بگذارید.
- هر روز به دانه ها با سیستم آب پاشی یا قوطی آب پاش مخصوص آب بدهید
- جهت حفظ رطوبت، اگر هوا گرم بود هر دو ساعت و اگر هوا سرد بود هر چهار ساعت به دانه ها آب بدهید.
- تمیز کردن محل گلخانه برای جلوگیری از قارچ زدن دانه ها بسیار حائز اهمیت میباشد.
- از دست کاری کردن بذرهای جوانه زده سینی اکیدا ها خودداری کنید تا در رشد آنها وقفه ای اتفاق نیفتد.
- ارزش غذایی علوفه ها نهایتاً تا نه روز میباشد و اکثراً از این زمان اگر سینی ها را نگه دارید دیگر فواید عالی خود را نخواهد داشت.
پس از گذشت هفت روز شما می توانید از یک سینی حاوی یک کیلوگرم بذر ذرت تقریبا هشت کیلوگرم علوفه هیدروپونیک تولید کنید. کارشناسان البرز تجهیز برای مشاوره ونظارت، ساخت گلخانه و خرید علوفه هیدروپونیک و تولید و کشت علوفه هیدروپونیک در خدمت شما دوستان میباشند.
جهت خرید کانکس کشت علوفه هیدروپونیک و یا سینی کشت علوفه و کل لوازم های لازم این کشت مانند سیستم تهویه، لوله های آبرسانی، محلول ضدعفونی کننده، مخزن آب، سازه مخصوص کشت علوفه و… فقط لازم است با ما تماس بگیرید.